Kuuluisia bändejä Tampereelta

Tampereella soi. Pikaisen katsauksen tuloksena on huomattavaa, miten monet suosituksi tulleet bändit ovat koostuneet Tamperelaisista muusikoista. Tässä lyhyt leikkaus listasta.

Vuona 2004 perustettu Anthriel luo energistä musiikkia, jossa on yhdistetty ja sovitettu taidokkaasti useamman tyylisuunnan sointuja. Idearikkaus perustuu koko bändin luovaan osanottoon ja tulokset ovat yllättäviä.

Bloodpit on tamperelainen rock-yhtye. Menestyksestä kertoo heidän saavutuksensa 2005 kun sinkku ykköseksi nousi bändin levy Out to Find You.

Doom Unit soittaa myös rokkia ja heillä on pitkä lista levytyksistä, jotka ovat menestyneet listoilla. Näistä mainittakoon Killin Time, joka oli yhtyeen ensisingle!

Horror punkkia ja muuta sellaista kehittää Flesh Roxon, joka perustettiin Tampereella vuonna 2012. Tälläkin musiikin lajilla on tietenkin seuraajansa joten bändille on seurannut kuuluisuutta taiteestaan.

Flinc on perustettu 2003. Heidän parhaat listasijoituksensa ovat vuosilta 2005 kappaleella Tuulet, sijoitus kolmanneksi ja 2006 saavutti kappale nimeltä Liikaa toisen listasijotuksen.

Melodista ja herkkää musiikkia on syntynyt Kasevalta. Heidän tunnetuksi tulleita esityksiään ovat Vanha mies, Mari, Tyhjää, Stripteasetanssija ja Pena. Muitakin todella vetäviä kappaleita toki on.

Popeda edustaa suomalaisrockia vuosien takaa. Hekin aloittivat Tampereella jo vuonna 1977 punk-yhtyeenä. Bändin kehittyessä vuosien mittaan on heidän musiikkinsakin saanut melodisempaa sointua. Mittavalla uralla on tuloksia paljon: kolme livealbumia, kuusi kokoelma-albumia, kaksi DVD:tä, 19 studioalbumia sekä valtaisa määrä singlejä. Huikeaa!