Markkinoi itseäsi artistina

Teknologian kehittyessä viime vuosikymmenten aikana hurjasti on maailma muuttunut kovin pieneksi. Mainetta ja kunniaa on nykyään helppo kalastella internetin miljoonapäisen yleisön edessä, mutta samalla tähteyttä tavoittelevien nousevien artistien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Tästä syystä joukosta erottuminen on nykypäivänä tärkeämpää kuin koskaan.

Internet tarjoaa tehokkaita markkinointikeinoja

Kun bändi on perustettu, tai haluat alkaa saavuttaa mainetta artistina, kannattaa ensi alkuun luoda omat sosiaalisen median tilit kaikkein yleisimmille kanaville. Oma profiili kannattaa muokata mahdollisimman persoonalliseksi, sillä taidokkaasti rakennettu kokonaisuus antaa bändistä tai artistista positiivisen mielikuvan. Sosiaalisen median tilit auttavat artistia tavoittamaan faninsa nopeasti ja tehokkaasti.

Hyödynnä sosiaalista mediaa mainostamiseen

Kun sosiaalisen median tileillä on runsaasti seuraajia, onnistuu keikoistakin tiedottaminen suoraviivaisesti ja helposti. Tiliä kannattaa myös päivittää säännöllisesti, sillä mitä enemmän näkyvyyttä sivusto saa, sitä tunnetummaksi bändi tai artisti muodostuu. Sosiaalinen media tarjoaa myös oivat puitteet mainostaa esimerkiksi fanituotteita, jotka vielä nykyäänkin ovat oleellinen osa tehokasta markkinointia.

Fanituotteet tuovat ilmaista mainosta

Yksi tehokkaimmista keinoista markkinoida itseään bändinä tai artistina on edelleen erilaisten fanituotteiden myyminen. Nykypäivänä esimerkiksi personoituja t-paitoja on mahdollista löytää hyvä valikoima verkossa. T-paidan koristeeksi voidaan asettaa vaikka bändin nimi tai logo. T-paitojen myyminen keikoilla tai yksittäisten kappaleiden arpominen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tuo niin näkyvyyttä, lisäansioita kuin ilmaista mainostakin.