Muita kuuluisia bändejä

Suomalainen musiikki myy miljoonia levyjä niin kotimaassaan kuin myös ulkomailla. Kysymyksessä ei ole mikä tahansa musiikki vaan uhmalla ja rohkeudella sävytetty metalli ja rokki.

Näihin on tietenkin kehittynyt alalajeja ja metallissa tunnistetaan nyt klassisia vivahteita kuten myös kansanmusiikista ponnahtanutta pelimanni menoa.

HIM on tehokkaasti tehnyt maailmalla menestyviä hittejä ja monet niistä ovat nyt jo rockklassikoita.
Nightwish tavoitti huippusuosion jo ennen 2000 lukua ja solistin ollessa Tarja Turunen musiikki sai jopa oopperallisia vivahteita.

Muita vahvoja ja varteenotettavia bändejä ovat tietenkin The Rasmus, Apocalyptica, Lordi, Children of Bodom ja Tarot.
Jos raskasmetalli on menestynyt maailmalla hyvin, niin onko ihme että tunnetuimmat sooloesittäjätkin tulevat samasta muotista.


Monikielisesti esiintynyt Arja Saijonmaa on edistänyt suomaisten mainetta laulajaurallaan jo 70-luvulta asti. Tämä nyt jo tähti-klassikko heittää yhä ahkerasti keikkaa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.
Samoihin klassikkoihin kuuluu myös Michael Monroe, joka keulaili Hanoi Rocksin maailman menestykseen 80-luvun alussa.

Suomessa tehdään mahtavaa musiikillista työtä myös klassisen musiikin alalla. Suomessa musiikin koulutus on korkealla ja monella rokkarillakin on klassinen musiikin opetus takanaan.
Oopperalaulajista Karita Mattila on tunnettu ympäri maailmaa kauniin valoisasta äänestään. Hän on pitkällä urallaan esiintynyt monissa kuuluisissa oopperataloissa ja voittanut jopa Singer of the World palkinnon 1984.

Tämä katsaus on vain viipale sitä todellisuutta, miten suomalaiset artistit pärjäävät maailman markkinoilla omintakeisella ja luovalla musiikillaan. Goottirockyhtye The 69 Eyesin laulaja Jyrki69 on yksi Suomen omaleimaisempia laulajia. Tummanpuhuvan ja syvän äänensä ansiosta laulaja on kuin goottiversio Elviksestä.

Vaikka bändi perustettiin jo 90-luvun alkupuolella, julkaistiin sen läpimurtolevy Blessed Be vasta vuonna 2000. The 69 Eyes on julkaissut jo kymmenen levyä, ja bändi keikkailee ympäri maailmaa.